Nieuwe instrumenten

Nadat Eeckelaert sinds 1981 violen, altviolen en cello's bouwde in Antwerpen, is Eeckelaert sinds 1999 ook begonnen met het importeren van handgemaakte violen uit China. Persoonlijk ziet hij erop toe dat de violen gebouwd worden met evenveel zorg als zijn eigen violen. Zo combineert hij de Westerse vakkennis met de Chinese state-of-the-art productie.

Elk instrument wordt door Eeckelaert persoonlijk volledig speelklaar gemaakt. Een goede kam, toets en stapel zijn belangrijk voor het speelcomfort, en dit zowel voor een studie-instrument als voor een professioneel instrument.


Ezabel

De Ezabelviolen worden hoofdzakelijk met Chinees hout gebouwd. De betere Ezabel violen worden echter met Europees hout gebouwd.

Door de Chinese handigheid te combineren met de instructies van Eeckelaert, zijn de Ezabel violen de perfecte match qua prijs en kwaliteit voor elke student of amateur.

 

 

Professionele violist speelt solo in concertzaal

Sarazin

De Sarazinviolen zijn prachtinstrumenten, die met zeer veel geduld en oog voor detail gebouwd worden. Ze worden gebouwd met het beste Europese hout, dat al 30 tot 60 jaar gedroogd is.

Eeckelaert perfectioneert de violen zelf met uiterste precisie, zodat deze instrumenten perfect tot hun recht komen wanneer ze bespeeld worden door de gevorderde amateur of professionele muzikant.